پرکردن دندان با مواد همرنگ - ترمیم های همرنگ دندان - دکتر سید احمدرضا هاشمی

پرکردن دندان با مواد همررنگ

پرکردن دندان یکی از روش های درمان دندانپزشکی است که برای بازگشت زیبایی و کارایی دندان بیمار انجام می شود. این درمان می تواند به منظور رفع ترمیم پوسیدگی، شکستگی و یا خوردگی ها و آسیب های سطحی دندان انجام شود.

موادی که پر کردن دندان با آن انجام می شود، شامل آمالگام، کامپوزیت و پرسلن است. آمالگام موادی است که از فلزات پر می شود و داخل دندان را سیاه و ظاهر آن را زشت می کند. امروزه بیشتر پزشکان برای زیبایی دندان بیمار از مواد کامپوزیت و یا پرسلن استفاده می کنند تا رنگ دندان سفید و طبیعی باقی بماند.

مزایای ترمیم و پرکردن دندان با مواد همرنگ:

 

زیبایی دندان‌ها در پرکردن دندان با مواد همرنگ

اگر دندان های جلویی شما دچار آسیب شوند پزشکان معمولا از مواد همرنگ مانند کامپوزیت برای پرکردن دندان شما استفاده می کنند تا دندان شما طبیعی و زیبا دیده شود.

باندینگ دندان

استفاده از کامپوزیت در پرکردن دندان با مواد همرنگ موجب باندینگ دندان می شود و ا ساختار دندان محافظت می کند. اما آمالگام نمی تواند برای باندینگ دندان استفاده شود. با پیشرفت علم دندانپزشکان به این موضوع رسیده اد که اتصال بین عاج و مینای دندان بسیار مهمم و موثر است. پس برای رسیدن به این مسئله استفاده از مواد بهتر و جدیدتر را ترجیح می دهند.

بازسازی بهتر دندان در پرکردن دندان با مواد همرنگ

ترمیم موفقیت‌آمیز دندان (یا اصطلاحاً بازسازی دندان) به استحکام پیوند بین کامپوزیت رزینی با مینا و عاج دندان دارد. در روش های ترمیم دندانپزشکی با کامپوزیت دندان عملکرد طبیعی دارد و در هنگام باز و بسته شدن فک و عمل جویدن، نیروی فشار بر روی دندان باقی نمانده و از آن عبور کند.

انطباق با رنگ دندان‌های طبیعی

ترمیم‌های همرنگ دندان برای انواع درمان‌ها از جمله پوسیدگی دندان، خردشدگی دندان‌، دندان‌ شکسته، فاصله بین دندان‌ها و یا دندان‌های فرسایش یافته قابل استفاده هستند. آنها همچنین در اصلاح شکل و بهبود ظاهر دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ترمیم هاي همرنگ دندان كدامند؟

عمده پركردگي هاي همرنگ دندان از مواد پلاستيكي سختي بنام رزين هاي كامپوزيتي ساخته شده اند كه رنگ و ظاهري شبيه به دندان دارند. اين مواد ترميمي كمتر به چشم آمده و بسيار مورد علاقه و درخواست بيماران مي باشند. از ديگر مواد همرنگ دندان، از گلاس اينومرها مي توان نام برد.

مزاياي پركردگي هايي همرنگ دندان چيست؟

رزين هايي كامپوزيتي همرنگ دندان بوده و بسيار طبيعي تر از ساير پركردگيها مي باشند. بيمار با اعتماد به نفس و اطمينان بيشتري مي تواند بخندد، صحبت كند و غذا بخورد. بدلیل اینکه گلاس اينومرها با دندان پيوند شيميايي داشته میزان تراش و برداشتن بافت دندانی در مواد همرنگ کمتر از مواد غیر همرنگ می باشد و همچنین گلس آینومرها  از خود فلورايد آزاد مي نمايند كه از عود پوسيدگي جلوگيري مي كند.

معايب پركردن همرنگ دندان چيست؟

ترميم هاي همرنگ براي همه دندانها و همه حفرات قابل استفاده نمي باشد، لذا بهتر است در ترميم حفرات كوچك تر و در نواحي دندانهاي جلو استفاده شوند. البته مواد كامپوزيتي خاصي نيز وجود دارند كه از آنها مي توان براي ترميم حفرات بزرگ و در دندانهاي آسيا نيز استفاده كرد.

چگونه مي توان از پرکردن دندانهای همرنگ مراقبت كرد؟

مراقبت هاي لازم در اين زمينه مشابه مراقبت براي بقيه انواع پركردگي هاست كه شامل:

مسواك زدن، نخ كشيدن و معاينات منظم و دوره اي دندانپزشكي و تهیه عکسهای دندانی دوره ای مي باشد. با رعايت بهداشت دهان هر ترميمي دوام زيادي خواهد داشت. دندانپزشك ضمن معاينه كليه دندانها، پركردگي ها را نيز از نظر تغيير رنگ، نشتي، سائيدگي غير معمول و شكستگي، تحت نظر دارد و شما را از اين كه نيازي به ترميم مجدد دندان باشد، مطلع مي سازد.