انواع روکش دندان ( روکش دندان پر شده + فواید + قیمت)
دندان ها علاوه بر آن که زیبایی چهره را چندین برابر می کنند، در جویدن یا بلع غذا و صحبت کردن نیز نقش بسزایی دارند؛ به طوری که اگر خراب شوند، جویدن را دردناک و سخن گفتن را دچار مشکل می کنند؛ بنابراین محافظت از آن ها بسیار اهمیت دارد.
برای مراقبت از دندان ها راهکار های زیادی وجود دارد اما گاهی با رعایت تمامی آن ها باز هم دندان دچار خرابی می شود؛ که در این زمان اگر پوسیدگی گسترده شده و تمام تاج دندان را در بر گرفته باشد اما به ریشه و لثه آسیبی وارد نکرده باشد، دندان پزشک از روکش دندان پر شده استفاده می کند.
این روش بهترین گزینه است زیرا نه تنها هزینه روکش دندان بسیار مناسبتر از ایمپلنت است بلکه باعث می شود تا فرد از دندان طبیعی خود استفاده کند و نگرانی از بابت تحلیل استخوان فک و لثه خود نداشته باشد.
مقاله ای در رابطه با هزینه کاشت دندان نوشتیم شاید برای شما مفید باشد
روکش دندان، دندان جدید شما را زیباتر و محکمتر میکند. این روکشها برای پروتزهای ترمیمی در هر قسمت از دندان مناسب هستند. در کلینیک دکتر هاشمی ما به شما قول یک تجربه عالی از نصب روکش دندانی را میدهیم. روکشهای دندانی مهمترین بخش از کار ما است. ما در آزمایشگاه، با تکنیکهای حاصل از تجربه، تجهیزات مدرن را به کار میگیریم تا کیفیت روکشهای دندانی که تحت مشخصات فنی خاص تولید میشوند را تضمین نماییم. جهت مطرح کردن سؤالات خود پیرامون روکش دندان و دریافت مشاوره یا رزرو نوبت میتوانید با شمارههای 02122225251 و 02122276692 تماس حاصل نمایید. دستیاران ما آماده شنیدن و پاسخگویی به سؤالات شما هستند.
روکش دندان
روکش دندان پرشده یا همان پروتز ثابت دندانی، یک راه درمانی برای بیمارانی است که پوسیدگی تاج دندان شان را تخریب کرده است؛ زیرا در این زمان دندانپزشک باید ابتدا عصب کشی را انجام داده سپس دندان را پر کند که ظاهری متفاوت از دیگر دندان ها برای آن بخش ایجاد می کند ، به همین دلیل از روکشی که شباهت زیادی نسبت به دندان طبیعی دارد و کل دندان را در بر میگیرد، استفاده می کنند و آن را با موادی به نام سمان دندان به دندان می چسبانند.
حتما بخوانید: مقاله ای در مورد درمان عفونت دندان نوشتیم شاید براتون مفید باشد
انواع روکش دندان
بیمارانی که دارای مشکل دندان هستند؛ برای استفاده از روکش دندان انتخاب های زیادی دارند زیرا از لحاظ هزینه، نیاز بیمار و مواد سازنده انواع گوناگونی دارند که در ادامه مقاله به معرفی آن ها می پردازیم.
روکش دندان زیرکونیا
این نوع روکش که جز جدیدترین روکش های دندان به حساب می آیند، از موادی به نام زیرکونیوم ساخته شده که به دلیل رنگ سفید و سازگاری اش با بافت های زنده دهان، ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارد. مواد به کار رفته در این روکش نیز استحکام بالایی دارد و در برابر ضربه بسیار مقاوم است ؛ زیرا استحکام دندان را تا 1200 مگاپاکسال افزایش می دهد.
روکش دندان سرامیکی
یک نوع از روکش دندان پر شده، سرامیک های شیشهای است که که ساختاری کریستالی دارند و از موادی همچون کوارتز، لیتیوم دی اکسید، اکسید فسفر، آلومینا و اکسید پتاسیم ساخته می شوند. این نوع روکش ها به دلیل آن که توسط تکنیک ها و روش های جدید پردازش CAD و CAM تولید می شوند، دارای انبساط گرمایی کمی هستند که مقاومت آن را افزایش می دهد. روکش های سرامیکی به دلیل ظاهر زیبایی که دارند؛ اغلب برای زیباتر کردن لبخند و پوشاندن مواد متفاوتی که دندانپزشک برای پر کردن دندان استفاده کرده است، به کار می رود.
روکش دندان لمینت
لمینت نوعی از روکش هایی است که امروزه افراد زیادی برای زیباتر کردن ظاهر دندان های جلوی دهان از آن استفاده می کنند؛ زیرا از یک لایه نازک پرسلاین یا کامپوزیت در سطح خارجی دندان ها استفاده می شود که زردی دندان را می پوشاند و همچنین در هر شرایطی قابل استفاده است.
روکش دندان لومینیرز
روکش لومینیرز که جدید ترین نوع از روکش های دندان به حساب می آید، اغلب برای زیبایی استفاده می شود زیرا بدون نیاز به بی حسی؛ لایه نازکی از لومینیرز را بر روی دندان های لک دار، خراشیده یا تغییر رنگ داده می گذارند تا سفید و یک دست به نظر برسد.
روکش دندان فلزی
یکی دیگر از روکش های دندان؛ روکشی با ترکیب پرسلاین یا طلا است که افراد کمی از آن استفاده می کنند زیرا پایه فلزی اطراف لثه ها را نمی پوشاند که اگر لثه ها نیز دچار عقب رفتگی شوند؛ ظاهر نامناسبی را برای دندان های بیمار به وجود می آورد. اما به کسانی که هنگام جویدن فشار زیادی را به دندانهای شان وارد می کنند و همچنین دندان قروچه می کنند، پیشنهاد می شود زیرا نسبت به دیگر روکش ها مقاومت بیشتری دارند که از دندان به خوبی محافظت می کنند؛ اما نسبت به دیگر روکش ها قیمت روکش دندان طلا بیشتر است.
حتما بخوانید: مقاله ای در مورد مراحل ایمپلنت دندان نوشتیم شاید براتون مفید باشد
مزایا و فواید روکش دندان
روکش دندان علاوه بر زیبایی دارای مزیت های دیگری نیز است که در ادامه مقاله تعدادی از آن ها را بیان خواهیم کرد.
- استفاده از روکش دندان موقت به جای ایمپلنت
- پشتیبانی از ساختار ضعیف شده دندان
- مانع از شکستگی دندان در برابر ضربه
- جلوگیری از گسترش ترک دندان
- ترمیم دندان پس از عصبکشی
- بهبود عملکرد جویدن و صحبت کردن هنگام شکستگی دندان
- جلوگیری از ساییدگی دندان
- سفید شدن دندان هایی که تغییر رنگ داده و زرد شده اند
- افزایش طول یا پهنای دندان
- اصلاح کجی و ناهمواری های خفیف دندان
- اصلاح بد شکلی و فاصله بین دندان ها
- دوام و ماندگاری بالا
- طول درمان کم
- از بین برنده لک های ناشی از سیگار، قهوه و دارو هایی مانند تتراسایکلین
معایب و عوارض روکش دندان
استفاده از روکش های دندان با آن که مزایای زیادی دارد و درمانی کاملاً مطمئن و بی خطر به حساب می آید اما با عوارضی نیز همراه است که عبارتند از:
- یکی از عوارضی که ممکن است بیمار را درگیر کند، عفونت لثه و پوسیدگی دندان است و هنگامی که دندان به طور کامل تمیز و مهر و موم نشده باشد، ایجاد می شود زیرا امکان نفوذ باکتری ها یا پلاک به سطح زیر روکش وجود دارد که پس از مد زمان کوتاهی به عفونت تبدیل می شود.
- روکش گذاشته شده پس از مدت زمانی حدود 10 تا 15 سال لق شده یا از دندان جدا می شود.
- یکی دیگر از معایب روکش دندان زمانی ایجاد می شود که سطح آن به درستی پرداخت نشود یا سطح زیادی داشته باشد زیرا بایت دچار مشکل می شود .
- از دیگر عوارض روکش دندان پر شده می توان به ایجاد آلرژی اشاره کرد که بیماران کمی به آن مبتلا می شوند زیرا در ساخت روکش دندان مواد شیمیایی استفاده می شود که گاهی حساسیت زا هستند.
- زمانی که از روکش دندان پر شده استفاده می شود، دندان به غذا های سرد و گرم حساس می شود و گاها آزار دهنده خواهد بود .
مراحل انجام روکش دندان پر شده
برای انجام روکش؛ ابتدا دندانپزشک با استفاده از اشعه ایکس عکس برداری را انجام می دهد تا محل و میزان پوسیدگی را تشخیص دهد، سپس اطراف دندان پوسیده را با بی حسی موضعی، بی حس می کند تا بیمار دردی را حین درمان احساس نکند.
پس از آن قالب گیری را انجام می دهد تا طول و سایز روکش به طور دقیق اندازه گیری شوند، بعد از آن نوبت به ساخت ماکتی از دندان می شود تا امتحان شده و مشکلی برای بیمار ایجاد نکند.
در مرحله بعد به دلیل آن که ساخت روکش دندان کمی زمان بر است؛ دندانپزشک روکش موقت را بر روی دندان قرار می دهد تا روکش اصلی و دائمی ساخته شود. پس از ساخته شدن روکش موقتی برداشته شده و روکش دائمی با سیمان مخصوص دندانپزشکی نصب می شود.
تمامی این مراحل؛ اغلب در دو مرتبه ویزیت که سه هفته به طول می انجامد، امکانپذیر است زیرا در نوبت اول دندانپزشک اندازهگیری های مورد نیاز را انجام داده و روکش موقتی را می سازد و در نوبت دوم روکش دائمی را نصب می کند.
مقاله ای در رابطه با قیمت ایمپلنت دندان نوشتیم شاید برای شما مفید باشد
قیمت روکش موقت دندان | هزینه روکش دندان
روکش دندان روش درمانی است که تقریبا آخرین روش ترمیم دندان به حساب می آید، بنابراین هر فردی آن را تجربه کرده است؛ به همین دلیل میزان هزینه روکش دندان بسیار اهمیت دارد؛ زیرا هر قشری از مردم آن را انجام می دهد. هزینه روکش دندان متغیر است و نمی توان قیمت ثابتی برای آن تعیین کرد زیرا به عواملی بستگی دارد که عبارتند از:
- نوع روکش انتخاب شده در قیمت روکش دندان آسیاب بسیار تاثیرگذار است؛ زیرا شرکت های سازنده از مواد گوناگونی استفاده می کنند و هر کدام نسبت به ویژگی هایی که دارند؛ متفاوت هستند.
- محلِ کلینیکی که فرد برای کاشت روکش دندان پر شده مراجعه می کند نیز بر روی هزینه روکش دندان آسیاب تاثیر می گذارد.
- استفاده از بیمه های درمانی یا تکمیلی نیز لیست قیمت روکش دندان را دچار تغییراتی می کند؛ آن هم به این دلیل که پرداخت بخشی از هزینه ها را بر عهده دارد که البته بسیار محدود است .
- انجام درمان های تکمیلی هم چون عصبکشی، پیوند استخوان و پیچ ها ایمپلنت نیز هزینه روکش دندان را افزایش می دهند، زیرا برای انجام هر کدام؛ از تجهیزات و مواد گوناگونی استفاده می شود که هزینه ای را به خود اختصاص می دهند.
- سایز، محل و شرایط دندان اصلی نیز جز عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت روکش دندان پر شده به حساب می آید؛ زیرا ممکن است اجرای مراحل را برای دندانپزشک دشوار کرده یا به مواد بیشتری نیاز داشته باشد.
- استفاده از مواد جانبی مانند چسب روکش دندان یا پلاتین دندان نیز قیمت را افزایش یا کاهش می دهد.
سلام
وقت بخیر من وضعیت دندونام افتضاحه
قیمت میخواستم بدونم
سلام در پاسخ به هادی و قیمت ایمپلنت دندان
قیمت ها رو سایته بعد بیماری کرونا تشریف بیارین ویزیت بشین در خدمتیم
سلام
سلام بفرمایین
با سلام
قیمت روکش تمام فلز مورد استفاده معمول (غیرطلا) چنده؟
من دندانهای آسیابم نیاز به روکش دارند،با توجه به اینکه
دو طرف یا یک طرف آنها خالیه،وفضای خالی را تقریبا چند ماه دیگه ایمپلنت خواهم کرد،آیا روکش زیرکونیا میتونم استفاده کنم؟آیا دوام میارن؟
در پاسخبهاحد
سلام
اصولا در روکش کردن دندان چند عامل مهمه چون هزینه ای حدود دو و نیم تا سه میلیون داره مطلب اینه که آیا تاج دندان به حد کافی استحکام داره یا خیر و آیا بازسازی اون جواب میده و موندگاره یا خیر و دیگه اینکه اآیا ریشه دندون سالمه و یا درمان ریشه مناسبی انجام شده و سپس میریم سراغ روکش کردن دندان ها
سلام من دندونم پوسیده شده بود الان پرش کردم نیاز به روکش هم داره یانه
سلام اگه بیش از نیمی از دندون دذگیر شده بله
پوزش فراوان از اشکال سایت و عدم ارسال پاسخ همزمان با سوال شما از سایت دندانپزشکی تخصصی ایمپلنت و بازسازی استخوان و سینوس دکتر سید احمد رضا هاشمی