ایمپلنت دندان

 

جوش نخوردن ایمپلنت و شکست ایمپلنت

جوش نخوردن ایمپلنت و شکست ایمپلنت ایمپلنت‌های دندان در چند دهه اخیر مسیر طولانی را طی کرده است، و اکنون سالم‌ترین، باکیفیت‌ترین، و واقعی‌ترین روش جایگزینی دندان‌های از دست رفته یا تخریب شده می‌باشد. برخی ایمپلنت‌های دندان اگر به خوبی از لثه اطراف آن‌ها مراقبت شود، حتی تا آخر عمر هم باقی خواهند ماند. البته موفقیت یا شکست ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که بسیاری از این عوامل خارج از کنترل شما هستند. شکست ایمپلنت بسیار نادر است اما ممکن است اتفاق بیافتد. چگونه می‌توان از شکست ایمپلنت دندان‌ جلوگیری کرد؟

شکست ایمپلنت k,uh بصورت ایجاد بیماری تخریب لثه و استخوان اطراف ایمپلنت یا پری ایمپلنتایتیس priimplantitis  روی می دهد .

ایمپلنت دندان


ایمپلنت دندان مزایای متعددی دارد، مزایایی شامل:

  • بهبود در ظاهر و صحبت کردن‌
  • احساس راحتی بیشتر
  • افزایش توانایی در جویدن و لذت بردن بیشتر از غذا
  • محافظت از دندان و فک
  • افزایش سلامت کلی دهان
  • به صرفه بودن به نسبت میزان هزینه‌ها چون ایمپلنت‌های دندان یک عمر ماندگاری خواهند داشت

تمامی افراد برای کاشت ایمپلنت دندان مناسب نیستند و این مساله به سلامت دهان کنونی شما بستگی دارد. اگر تمایل به کاشت ایمپلنت دندان دارید ابتدا آن را با دندانپزشک‌تان مطرح کنید تا مطمئن شوید کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستید.

جوش نخوردن ایمپلنت و شکست ایمپلنت

علت جوش نخوردن ایمپلنت و شکست ایمپلنت
جوش نخوردن ایمپلنت و شکست ایمپلنت

دلایل شکست ایمپلنت دندان


اگر ایمپلنت دندان ‌شما با شکست مواجه شود، برای بهبود یا بازیابی وضعیت دندان‌های‌تان چه راه‌حلی دارید؟ حرف زدن در مورد بهترین راه‌حل‌ها بدون یک چکاپ تخصصی بسیار مشکل است. دندانپزشک قبل از ارائه بهترین راه‌حل، می‌بایست ابتدا دلایل شکست ایمپلنت را بررسی کند.

مشکلات یکپارچگی استخوانی و عدم بازسازی کافی استخوان قبل از ایمپلنت

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم مشکل در یکپارچگی استخوانی یکی دیگر از دلایل شایع شکست ایمپلنت است.


علائم

با اینکه دلایل احتمالی مختلفی برای شکست ایمپلنت وجود دارد، اما علائم آن‌ها مشابه است. اگر در ایمپلنت دندانی یا اطراف آن دردی شدید یا احساس ناراحتی داشته باشید، اگر لثه‌هایتان دچار تورم و التهاب شدند و یا ایمپلنت‌های کاشت شده شل شدند، ایمپلنت شما دچار مشکل شده است.

درد تابشی و مشکل در دندان

با اینکه انتظار می‌رود در طول فرایند بهبودی دردهایی تابشی داشته باشید، اما این درد ممکن است نشانه‌ای از مشکلی در حال پیشرفت نیز باشد. برای تشخیص دلیل این دردها باید به یاد داشته باشید دردی که بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت ایجاد می‌شود دردی طبیعی و عادی است. این درد بخشی از فرایند بهبودی است و تا چند روز ادامه پیدا می‌کند. اما اگر درد مدتی طولانی پس از فرایند بدون اینکه اتفاقی افتاده باشد رخ دهد، در این صورت ممکن است نشانه‌ای از شکست ایمپلنت باشد. بهتر است هر چه زودتر به دندانپزشک‌تان مراجعه کنید. حتی اگر مشخص شود که مشکلی وجود نداشته است باز هم پیشگیری بهتر از درمان است. اگر مشکلی در ایمپلنت ایجاد شده باشد، اقدام به موقع باعث ایجاد نتیجه بهتری می‌شود تا اینکه آن را رها کرده و مشکلات بزرگتری ایجاد کند.

التهاب لثه‌ها

اگرچه ورم‌هایی جزئی پس از فرایند کاشت ایمپلنت، مساله‌ای طبیعی هستند اما اگر تداوم داشته و منجر به التهاب شود لازم است مورد بررسی قرار گیرد. قرمزی و التهاب لثه نشانه‌ای واضح از وجود عفونت است. عفونت اگر بدون درمان رها شود می‌تواند به دیگر بخش‌های دهان و در برخی موارد حتی به داخل خون هم سرایت کرده و مشکلات بسیار خطرناکی را ایجاد کند. بهتر است به محض مشاهده التهاب به دندانپزشک اطلاع دهید تا در همان مراحل اولیه مورد درمان قرار گیرد. وقتی عفونتی به اوج خود برسد درمان آن سخت‌تر می‌شود و دردهای مزمنی را ایجاد می‌کند. دندانپزشک به احتمال زیاد برای جلوگیری از گسترش عفونت، آنتی‌‎بیوتیک و دهان‌شویه‌هایی آنتی‌باکتریال تجویز می‌کند که باید در روز سه بار مصرف شود. معمولا وضعیت هر فردی با دیگری متفاوت است اما این نشانه‌ای است که نباید از آن غفلت کرد.

ایمپلنت‌هایی که محکم و مطمئن نیستند

وقتی ایمپلنتی به درستی در جای خود قرار گرفته باشد می‌بایست همچون دندان‌های خودتان به نظر آید. در واقع اگر کاشت ایمپلنت به خوبی انجام شده باشد نباید احساس کنید که کاشت ایمپلنت انجام داده اید. نباید احساس وجود جسمی خارجی در دهانتان را داشته باشید. ایمپلنت‌ها می‌بایست همچون دندان‌های طبیعی‌تان باشند و حتی یک ذره لقی یا شل بودن هم نباید در آن‌ها وجود داشته باشد. شل بودن ایمپلنت یکی از واضح‌ترین علائم است چون به راحتی قابل تشخیص است. شل بودن ایمپلنت می‌تواند به دهان‌‌تان آسیب برساند و چیزی نیست که بتوان به راحتی از آن صرف نظر کرد. باید به یاد داشته باشید در هیچ شرایطی این مساله نشانه‌ای طبیعی از فرایند کاشت ایمپلنت نیست. در موارد شدیدتر برای جلوگیری از آسیب بیشتر می‌بایست ایمپلنت کاشت شده خارج شود. به همین خاطر است که مراجعه به پزشک‌ به محض مشاهده مشکل، کلید اصلاح و رفع مشکل است. اگر بدون درمان رها شود ممکن است باعث آسیب‌های جدی به فک و لثه‌ها شود و حتی ظاهر لبخندتان را دچار تغییر کرده و زندگی روزانه‌‌تان را تحت تاثیر قرار دهد.

شکست ایمپلنت ایمپلنت دندان
شکست ایمپلنت بصورت پری ایملنتایتیس priimplantitis تخریب لثه و پایین رفتن استخوان دور ایمپلنت

مشکل در جویدن غذا یا گاز زدن

اگر هنگام جویدن غذا یا گاز زدن چیزی احساس ناراحتی و درد دارید می‌تواند نشانه‌ای از بروز شکست قریب الوقوع ایمپلنت باشد. همان طور که قبلا هم گفته شد در هیچ زمانی نباید ایمپلنت حسی متفاوت با دندان‌های طبیعی ایجاد کند. ایمپلنت‌ها احساس، ظاهر و عملکردی شبیه به دندان‌های طبیعی دارند بنابراین اگر هنگام جویدن غذا احساس درد دارید نشانه‌ای از شکست ایمپلنت است. همان طور که درد در دندان طبیعی نشانه‌ای وجود مشکلی در دندان است، درد در ایمپلنت هم نشانه خوبی نیست. می‌بایست بلافاصله به دندانپزشک‌ مراجعه کنید چون این مشکل خود به خود حل نمی‌شود و اگر رها شود بدتر می‌شود.

گروه افرادی با ریسک بالاتری از احتمال شکست ایمپلنت دندان


احتمال شکست ایمپلنت دندان از نظر آماری در برخی بیماران بالاتر است. گروه‌هایی همچون:

  • بیماران سنین پایین‌تر که استخوان فک‌شان کاملا رشد نکرده است
  • بیماران با تخریب شدید در استخوان فک یا تراکم کم استخوان
  • افرادی که زیاد سیگار می‌کشند، الکل یا روان‌گردان مصرف می‌کنند
  • بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمنی همچون دیابت، هموفیلی، یا اختلالات مربوط به سیستم ایمنی بدن
  • بیمارانی که در ناحیه سر/گردن رادیوتراپی انجام داده‌اند
  • افراد دارای مشکلاتی مربوط به دندان‌قروچه

درمان


درمان

درمان شکست ایمپلنت به عامل شکست آن بستگی دارد. در مواردی که عفونت لثه باعث شکست ایمپلنت شده باشد (به آن پری ایمپلنتایتیس می‌گویند) درمان شامل تمیز کردن ایمپلنت و تمرکز روی حفظ بهداشت دهانی بیشتر در آینده است. اگر زود متوجه آن شوید و مورد درمان قرار گیرد، پری ایمپلنتایتس پیش‌آگهی بسیار مثبتی دارد. در مواردی که آسیب یا فشار به استخوان اطراف ایمپلنت وارد شده باشد، ممکن است نیاز به گرافت استخوان باشد. ایمپلنت‌های دندانی را تنها در نقاطی از استخوان فک می‌توان قرار داد که تراکم استخوان کافی داشته باشند. اگر تحلیل استخوان فک یا تخریب استخوان باعث شکست ایمپلنت شده باشد، درمان آن نیاز به گرافت استخوان خواهد داشت.

چگونه از شکست ایمپلنت جلوگیری کنیم


فکر کردن به شکست ایمپلنت، نگران کننده است. خبر خوب این است که راه‌های پیشگیری از شکست ایمپلنت بسیار ساده هستند. بهترین راه برای سالم نگه داشتن ایمپلنت داشتن بهداشت دهان مناسب است. دو بار در روز دندان‌هایتان را مسواک زده و نخ دندان بکشید، و از دهان‌شویه‌ای آنتی‌باکتریال بدون الکل استفاده کنید. برخی تغییرات در رژیم غذایی‌تان هم می‌تواند مفید باشد. از خوردن آبنبات‌ها و دیگر غذاهای سفت و سخت خودداری کنید. معمولا شکست ایمپلنت ناشی از عفونت و التهاب است تا به خاطر اشتباهات فردی باشد. لازم است بدانید که عوامل دیگری هم می‌توانند احتمال عفونت را افزایش دهند، عواملی همچون دیابت، سیگار کشیدن زیاد، یا دیگر عادات و بیماری‌هایی که سیستم ایمنی را در برابر عفونت تضعیف کنند. همیشه بهتر است قبل از تصمیم گرفتن برای کاشت ایمپلنت ابتدا توسط پزشک عمومی یک چکاپ کامل داشته باشید، در این صورت اگر مشکلی باشد که روی موفقیت ایمپلنت تاثیر بگذارد، متوجه آن خواهید شد.

احتمال شکست ایمپلنت دندانی با توجه به ناحیه کاشت


جوش نخوردن ایمپلنت و شکست ایمپلنت
عوامل موثر در جوش نخوردن ایمپلنت و شکست ایمپلنت

بخش‌های مختلف دهان به خاطر ویژگی‌های به خصوص‌شان میزان احتمال شکست ایمپلنت متفاوتی دارند. کاشت ایمپلنت در بخش‌های پیشین فک پایینی بیشترین نرخ موفقیت یعنی ۹۸ تا ۱۰۰ درصد را داشته است. معمولا نرخ شکست ایمپلنت در هر قسمتی از فک پایینی کمتر از همان قسمت در فک پالایی است. ایمپلنت‌های قسمت‌های پیشین فک بالایی، نرخ شکست ۵ تا ۱۰ درصد را نشان می‌دهند. قسمت‌هایی که نرخ بیشتری از شکست ایمپلنت را دارند مربوط به دندان‌های آسیا به ویژه در فک بالا هستند که نرخ شکست ۵ تا ۱۵ درصد را دارند. جایگزینی دندان‌‌های آسیا با ایمپلنت به فرایند مشکل‌تری نیاز دارد و میزان مهارت و تجربه دندانپزشک را به چالش می‌کشد. به علاوه دندان‌های آسیا به هنگام جویدن غذا می‌بایست فشار بیشتری را تحمل کنند که می‌تواند تاثیراتی منفی روی اتصال ایمپلنت به استخوان فک بگذارد.

 

کپی فقط با ذکر لینک و منبع بلامانع است.

دیدگاه ها غیرفعال است