افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

چه راه هایی برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان وجود دارد، ایمپلنت‌های دندان یکی از بهترین گزینه‌هایی هستند که می‌توانند به جای دندان‌های افتاده جایگزین شوند. بیماران قبل از این‌ که بخواهند ایمپلنت‌های دندانی را به‌عنوان یک گزینه همیشگی، قابل اعتماد و بی دردسر برای دندان از دست‌رفته خود درنظر بگیرند، مجبورند بنابه دلایل مختلفی ازجمله تغییر شرایط فک که با گذشت زمان رخ می‌دهد از تجهیزاتی استفاده کنند که اغلب نیاز به تعویض دارند.

یکی از مزایای مهم ایمپلنت‌های دندانی درمقایسه با بریج و پروتزهای دندانی، دوام آن‌ها است. بیمارانی که قبلا  ایمپلنت دندان انجام دادند اغلب شاهد بهبود چشمگیری در کیفیت زندگی خود بودند.

ایمپلنت چیست؟

ترمیم و اصلاح دندان‌ها موجب می‌شود فرد اعتماد به‌ نفس خود را بازیافته  و در فعالیت‌های اجتماعی شرکت نماید. معمولا فرایند کاشت ایمپلنت‌های دندانی که در طی ۲ مرحله جراحی صورت می‌گیرد می‌تواند بین ۶ تا ۸ ماه طول بکشد.

از آن‌جایی که ایمپلنت‌ها از لحاظ فیزیکی به فک متصل می‌شوند از ناهنجاری تحلیل استخوان فک که موجب می‌شود هرچند سال یکبار از پل‌های دندانی جدید یا پروتزهای روکش شده استفاده شود پیشگیری می‌کند. جنس ایمپلنت‌ها به گونه‌ای است که مقاومت کافی دربرابر فرسایش را دارند.

 با وجود این‌که ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند عمرطولانی داشته باشند اما ماندگاری آن‌ها به عوامل مختلفی نظیر شرایط مناسب بیمار، رعایت مراقبت‌های بعد از عمل و همچنین وجود هر یک از دندان‌های بیولوژیکی باقی مانده در دهان بیمار بستگی دارد.
اگر از ایمپلنت‌های دندانی به خوبی مراقبت شود، می‌توانند سال‌ها عمر مفید کنند. اگر قصد دارید ایمپلنت‌های دندانی را جایگزین دندان‌های از دست رفته خود کنید، با جراح دهان همکاری لازم را بکنید و با دریافت دستورالعمل حفظ و مراقبت از دندان‌ها به افزایش ماندگاری و طول عمر دندان‌های ایمپلنت خود کمک کنید.

طول عمر ایمپلنت های دندان چقدر است؟


طول عمر ایمپلنت های دندان چقدر استایمپلنت‌های دندانی انواع و اندازه‌های مختلفی دارند و نوع مناسب آن که به عوامل مختلفی بستگی دارد باید توسط دندانپزشک تعیین شود. امروزه، ایمپلنت‌های تیتانیوم و مشتقات آن‌ها که به استخوان پیوند می‌شوند از رایج‌ترین نوع ایمپلنت‌های دندانی محسوب می‌شوند. تا کنون، صدها مقاله درخصوص بررسی  عمر دندان‌های ایمپلنت و عوارض رایج ایمپلنت‌های دندانی چاپ شده است. تحقیقات حاکی از آن است که طول عمر ایمپلنت‌ها بستگی به این دارد که کاشت در کدام فک انجام شده باشد.

در یکی از تحقیقات انجام شده، میزان موفقیت ۱۲ ساله‌ی ایمپلنت‌هایی که در ماگزیلا (فک فوقانی) کاشت شدند ۸۴% ( یعنی ۸۴ درصد از ایمپلنت‌ها در طول ۱۲ سال سالم بودند) و میزان موفقیت ایمپلنت‌هایی که در مندیبل (فک پایین) کاشت شدند  ۹۱% گزارش شده است. با توجه به پیشرفت‌های روزافزون در روش‌های کاشت ایمپلنت، در یکی از تحقیقات دیگر میزان موفقیت و طول عمر ۱۵ ساله ایمپلنت‌ها در فک پایین ۹۱% و در فک بالا ۸۱% گزارش شده است.

مراقبت های بعد از کشیدن دندان چیست؟

بیشتر از ۹۵% از ایمپلنت‌های فک پایین حداقل ۵ سال عمر می‌کنند این میزان در مقایسه با طول عمر ۱۵ ساله‌ی ایمپلنت و با ۴ درصد افت حدودا ۹۱% می‌شود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که چقدر ایمپلنت‌ها محکم هستند.

نقشی که بهداشت دهان در طول عمر ایمپلنت‌ها ایفا می‌کند


نقشی که بهداشت دهان در طول عمر ایمپلنت‌ها ایفا می‌کندمیزان تراکم استخوان فک یکی از مواردی است که دندانپزشک باید قبل از کاشت ایمپلنت‌ها بررسی کند. فک، دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارد. درحقیقت یک رابطه همزیستی بین فک و ریشه دندان‌ها وجود دارد. هربار که آدامس می‌جوید یا غذا می‌خورید، دندان‌ها به فک فشار وارد کرده و موجب پارگی بافت لثه می‌شوند.

حفظ استحکام لثه‌ها و سلامت تراکم استخوانی کمک می‌کند تا فرایند بازسازی و تقویت استخوان فک  سریع‌تر صورت گیرد این شرایط دقیقا همانند بازسازی و تقویت عضلات بعد از ورزش است. از دست دادن دندان موجب از بین رفتن محرک‌هایی می‌شود که استخوان فک به آن نیاز دارند.

درنتیجه استخوان به‌تدریج تراکم خود را از دست خواهد داد. البته اگر استخوان فک تراکم خود را از دست داده باشد همیشه نیازی به روش‌های مکمل نظیر پیوند استخوانی نیست اما  این روش با توجه به شدت کم شدن تراکم استخوان ممکن است نتیجه بخش باشد.

میزان طول عمر ایمپلنت‌ها به شدت تراکم استخوان بستگی دارند. محققان میزان موفقیت ایمپلنت دندانی را در ۴  نوع کیفیت استخوانی: نوع ۱، نوع ۲، نوع ۳ و نوع ۴ مورد ارزیابی قرار دادند. نوع ۱ بالاترین میزان تراکم استخوان و محافظت خوب دندانی و نوع ۴ کمترین میزان تراکم استخوانی را نشان می‌دهد. طبق تحقیقات محققین، طول عمر مفید ایمپلنت‌ها عبارتند از:

  • نوع ۱: ۹۷.۶%
  • نوع۲: ۹۶.۲%
  • نوع ۳: ۹۶.۵%
  • نوع ۴: ۸۸.۸%

تکنولوژی‌های جدید کاشت دندان موجب افزایش میزان طول عمر ایمپلنت‌ها شده‌است. سطح ایمپلنت به روش‌های مختلف درمان می‌شود و نحوه درمان آن می‌تواند تاثیر زیادی در طول عمر آن داشته باشد.

ایمپلنت‌هایی که سطوح آن‌ها درمان شده را می‌توان برای بیمارانی که میزان تراکم استخوان فک آن‌ها کم است به کار برد. در این زمینه، دندانپزشک بهترین روش  یا راهکار را به بیمار کاملا شرح خواهد داد. بهتر است آن‌چه را که دندانپزشک توصیه می‌کند، بپذیرید چراکه عدم انتخاب پیوند استخوان ممکن است شما را در آینده با خطرات عوارض جانبی مواجه نماید. از  طرفی، طول عمر ایمپلنت‌های دندانی به نحوه مراقبت از دندان‌ها بعد از کاشت نیز بستگی دارد.

بیماری‌های لثه، به بافتی که دندان را در جای خود نگه می‌دارد آسیب می‌رسانند بنابراین اگر مراقب بهداشت دهان و دندان خود نباشید بستر مناسبی را برای بروز مشکلات لثه فراهم کرده و موجب کاهش طول عمر دندان ایمپلنت خود خواهید شد.

آیا عادت‌هایی نظیر فشردن فک‌ها نیز تاثیرگذار هستند؟


آیا عادت‌هایی نظیر فشردن فک‌ها در ایمپلنت تاثیرگذار هستندهمان اندازه که رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها می‌تواند نقش مهمی در طول عمر ایمپلنت‌ها داشته باشد برخی از عادات نظیر بروکسیم ( دندان قروچه و فشردن فک‌ها) نیز در این زمینه بی‌تاثیر نیستند.

براساس نتیجه‌گیری یک مقاله‌ درخصوص نقد و بررسی تحقیقات بالینی، میزان موفقیت ایمپلنت‌های دندانی در بیمارانی که دندان قروچه دارند و یا فک‌های خود را به هم فشار می‌دهند در مقایسه با افراد دیگر بسیار پایین است اما با این وجود میزان شکست درمان در هر دو گروه کم است.

اگر در شب دندان قروچه دارید حتما علت آن پانیک یا ترس نیست. قبل از اقدام به کاشت دندان حتما دندانپزشک خود را در جریان این مساله قرار دهید. ناهنجاری بروکسیم همانند موضوع تراکم استخوان توسط دندانپزشک قابل پیش‌بینی است.

به‌عنوان مثال، برای این‌که ایمپلنت بهتر روی استخوان فک چفت شود، دندانپزشکان معمولا از فیکسچرهای پهن‌تر یا انواع مختلف فیکسچرها استفاده می‌کنند. درغیر اینصورت، به‌ویژه بلافاصله بعد از کاشت ایمپلنت ممکن است استفاده از تجهیزاتی نظیر محافظ شبانه به بیمار توصیه شود.

چگونه مطمئن شوید که ایمپلنت‌های شما ماندگاری بسیار طولانی خواهند داشت؟


چگونه مطمئن شوید که ایمپلنت‌های شما ماندگاری بسیار طولانی خواهند داشتعوامل مختلفی می‌توانند در طول عمر ایمپلنت‌های دندانی نقش داشته باشند. این عوامل عبارتند از:

  • محل کاشت ایمپلنت
  • تراکم استخوان
  • بهداشت دهان
  • عادات دهانی

به‌ طور ایده‌آل، در هر ۱۰ نفر، ۹ نفر میزان طول عمر ایمپلنت‌های دندانیشان بیشتر از ۱۵ سال می‌باشد، البته با این فرض که دندان‌ها را به‌ طور مرتب مسواک بزنید، از نخ دندان استفاده کنید و حداقل ۲ بار در سال به دندانپزشک مراجعه کنید.

اما سوال اینجاست که اگر شرایط شما خیلی ایده‌آل نبود چه باید کرد. قبل از برنامه‌ریزی درمان بهتر است در طول مشاوره اولیه با دندانپزشک صادق باشید و تمام مشکلات خود را بیان کنید. برای کمک به افزایش طول عمر ایمپلنت‌ها، گزینه‌های زیادی در اختیار دندانپزشکان قرار دارد حتی مواردی نظیر از دست دادن تراکم استخوان فک یا عادات دهانی (عاداتی که قابل کنترل نیستند) نیز باید در نظر گرفته شوند.

به‌ شکرانه تکنولوژی مدرن و مطالعات فراوان، جراحان دهان ازجمله خود بنده، برای دستیابی به میزان موفقیت بالا در طیف وسیعی از بیماران، اقدام به توسعه تکنولوژی و روش‌های جدید کردند. حقیقت این است که تاکنون و در کل، هیچ گزینه‌ای بهتر از ایمپنت دندانی برای جایگزین کردن دندان‌های افتاده شناخته نشده است.

۳ قانون ساده برای مراقبت طولانی مدت از ایمپلنت دندانی


بعد از اتمام جراحی کاشت ایمپلنت، باید نحوه مراقبت صحیح آن‌ها را یاد گرفت. فراگیری دستورالعمل‌های مراقبت طولانی مدت از ایمپلنت‌ها می‌تواند تاثیر چشمگیری در طول عمر آن‌ها داشته باشد. در این قسمت به معرفی ۳ قانون ساده می‌پردازیم که انجام آن‌ها کمک می‌کنند با مراقبت طولانی‌مدت از دندان‌های ایمپلنت شده به زندگی خود ادامه دهید:

بهداشت مناسب دهان و دندان

بهداشت مناسب دهان و دندانشاید رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها در ظاهر واضح و ساده به نظر برسد اما نکته مهم این است که باید وقت کافی برای اینکار صرف کرد. بسیاری از افرادی که در مراحل اولیه، بهداشت دهان و دندان‌ها را به خوبی رعایت نکردند دندان‌های ایمپلنت خود را از دست دادند.

۲ بار مسواک زدن دندان‌ها در طول روز و استفاده منظم از نخ دندان اهمیت فراوانی دارد. بنابراین بهتر است این مورد را در اولویت امور قرار داده و درواقع  به‌عنوان بخشی از کارهای روزمره خود در نظر گرفت. همانطور که به ایمپلنت‌های جدید در دهان خود به‌تدریج عادت می‌کنید ادامه دادن این کار به مراتب راحت‌تر خواهد شد.

اما گاهی‌ اوقات ممکن است به دلیل تنبلی زیاد در رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها خود کوتاهی کنید. اجازه ندهید تنبلی به شما غلبه کند، همیشه برای مسواک زدن دندان‌ها، استفاده از نخ دندان و خارج کردن پسماندهای غذایی از لابه لای دندان‌های خود وقت کافی بگذارید.

قرار ملاقات‌های منظم با متخصص دندانپزشک

قرارملاقات‌های منظم با متخصص دندانپزشکبرای تضمین مراقبت صحیح از ایمپلنت‌های دندانی باید به‌ طور منظم برای چکاپ به متخصص دندانپزشک مراجعه کرد. توصیه می‌شود هر ۶ ماه یکبار، برای خود وقت چکاپ تنظیم کنید.

دندانپزشک کمک می‌کند تا دندان‌ها و ایمپلنت‌ها مراقبت‌های لازم را دریافت نمایند. اگر دندانپزشک احساس کند که مشکلی پیش آمده، می‌تواند به بیمار هشدار دهد که به یک جراح دهان مراجعه نماید.

علاوه‌بر معاینات منظم در مطب دندانپزشک بهتر است سالی یکبار برای معاینه به جراح دهان مراجعه کرد. در طول مراجعات، جراح دهان می‌تواند بررسی کند که تا چه اندازه دندان ایمپلنت در استخوان فک بیمار تثبیت شده و در صورت نیاز، تعمیرات لازم را انجام خواهد داد. تنظیم چهارچوب‌های زمانی برای معاینه و چکاپ برای هر فردی متفاوت است.

بعد از جراحی، دستورالعمل‌های شخصی درخصوص این‌ که هرچند وقت یکبار باید به دندانپزشک و جراح دهان مراجعه کنید به شما ارائه خواهد شد.

تشخیص به‌ موقع عفونت

تشخیص به‌موقع عفونتاگر فکر می‌کنید که مشکلی برای ایمپلنت‌های شما بوجود آمده به احتمال زیاد اشتباه نکردید. نشانه‌های عفونت را نادیده نگیرید. اگر احساس می‌کنید که دندان‌های ایمپلنت شما دچار عفونت شدند دراسرع وقت برای چکاپ به جراح دهان مراجعه کنید.

هرچه عفونت زودتر تشخیص داده شود مسلما درمان راحت‌تر انجام خواهد شد. علاوه‌بر این، هر چه میزان آسیب کمتر باشد طبیعتا بهبود سریع‌تر صورت خواهد گرفت. اگر این ۳ گام ساده را رعایت کنید عمر ایمپلنت‌های شما طولانی خواهد شد.

 

“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است”

دیدگاه ها غیرفعال است